Fördelarna med wellpapp

Om du letar efter ett miljövänligt material är wellpapp din bästa vän. Det är ett material som lämpar sig för alla tillfällen då packning behövs, om det så handlar om en flytt, en försändelse med posten eller förvaring. Med wellpapp kan du linda in dina ömtåliga föremål för att skydda dem från stötar, fall och annat som kan riskera att förstöra dem under tiden de ligger nedpackade.

Många fördelar med wellpapp

Wellpapp är ett packmaterial med många fördelar. Förutom att det dämpar eventuella stötar som kan uppstå under transporten från sändare till mottagare eller från bostad till bostad är det även

• billigt. Du kan köpa mycket wellpapp utan att betala speciellt mycket, speciellt om du handlar från internet. Under en flytt kan det gå åt extremt mycket wellpapp, om det är ett hushåll med till exempel mycket porslin.

• slitstarkt. Wellpapp kan gå sönder, precis som andra pappmaterial, men det krävs mycket kraft för att riva ett wellpappsark itu. Ännu mer krävs för att lyckas knöla ihop det, vilket gör det till ett extra stöttåligt material. Det syns knappt om en wellpappsförpackning får en smäll. Du kan dessutom välja extra stryktåligt wellpapp.

• miljövänligt. Att det är så stöttåligt gör att wellpapp kan användas flera gånger om, till fler flyttar eller försändelser efter att föremålen packats upp. Vill du inte ha kvar dina wellpappsark när föremålen inte behöver vara nedpackade längre kan du istället återvinna arken, i kartonginsamlingen. Mycket kartong och wellpapp är idag tillverkat av redan återvunna sådana.

• lätt att få tag i. Idag kan du få tag i wellpapp med bara några knapptryckningar från en internetbutik med snabb leverans.

Packa säkert med wellpapp

När du väl har fått ditt wellpapp gäller det att packa dina saker rätt, så att de håller hela resan. Oavsett om du ska flytta själv eller packa något du ska skicka till någon annan vill du att det ska ligga så säkert som möjligt i kartongen eller paketet.

Wellpapp är ett fantastiskt material, men trots det kan det ibland behövas hjälp ”på traven” för att ge sakerna maximalt skydd. Kartonger att packa i är prioritet nummer ett. Det är svårt att få med sig, eller skicka iväg, föremål utan kartonger eller flyttlådor. För extra stötskydd inuti kartongen kan du välja på olika emballage, exempelvis packmaterial frigolit eller emballage plast. Både frigolit och exempelvis skumplast ger ett bra extra skydd.