Stöpa ljus som hobby

ljusmassaAtt stöpa ljus som hobby är inte särskilt dyrt och är ofta väldigt givande. Ibland kan det ta lite tid, men det är roligt. Om man dessutom samlar ihop överblivna ljusstumpar och stearin som smält kan man spara in även på att köpa ljusmassa. Då behöver man bara någonstans att stöpa ljus på, och vekar.

Att stöpa ljus innebär att man får fram ljus man inte kan hitta någon annanstans, att stöpa ljus gör även att man inte behöver köpa nya ljus hela tiden, vilket kan vara skönt om man använder mycket ljus. Ska man stöpa ljus kan man stöpa flera ljus på samma gång.

Kan man inte samla in ljusstumpar och vill ändå stöpa ljus som hobby, kan man alltid köpa ljusmassa, som inte kostar särskilt mycket det heller. När sedan ens egenstöpta ljus brunnit upp kan man återanvända stumparna och stearinet hur många gånger man vill. Allt man behöver ta bort är veken.

Ska man stöpa ljus som hobby kan man även leta upp olika idéer, prova på nya utföranden och försöka skapa ljus som är lite svårare att göra, men roligare att visa upp, ge bort eller helt enkelt bara titta på och känna sig stolt över.