Flörtkulor i skolan

flirtkulorNär det är dags för att pyssla på förskola, dagis, fritids eller på en bildlektion är det oftast inte det lättaste att komma på vad man ska göra. Ofta får det inte vara för dyrt, men många ska tycka att det är roligt och sedan ska ju barnen hålla på ett tag med aktiviteten. Med hjälp av vanliga, hederliga, flörtkulor kan barnen få en möjlighet att skapa pynt som passar för årstiden. Tomtar och snögubbar till jul, kycklingar och påskkärringar till påsk, tomtar och djur till hösten. Barnen kan även få möjlighet att göra halsband och andra smycken av flörtkulor genom att trä dom på en tråd. Flörtkulor finns i många olika färger och därför kan det bli riktigt färggranna saker. Om barnen vill kan dom själva få doppa sina flörtkulor i andra färger, för att få den där riktiga pyssliga känslan.
Att jobba med flörtkulor är ett tacksamt pyssel. Det är enkelt och kräver få tillbehör. Ofta är det bra att ha piprensare, lim, saxar, garn, målarfärg, penslar och pennor framme, men det är inte saker som kostar mycket. Med små medel kan ni göra fina saker och barnen får en kul och rolig dag att minnas.