Städmaterial – bäst i test

städmaterialÄr du gammal eller har ont i ryggen? Känner du att städningen ofta inte blir gjord på grund av att du känner att du inte klarar av det? Det är ingen fara. Dagens städmaterial är gjort för att underlätta för människor som har mindre tid eller ont i kroppen. Ett exempel på detta städmaterial är den moderna dammsugaren. Många av dammsugarna som finns att köpa idag är gjorda så att de kan styra sig själva och dammsuga ditt hem utan att du behöver lyfta ett finger. Andra som är manuellstyrda är ofta lätta att dra med sig och rörets längd går att reglera så att du ska slippa få ont i ryggen.

Ett annat exempel på städmaterial som gör det enklare att städa för bland annat äldre är alla rengöringsmedel som finns. Med rengöringsmedel som löser upp smuts och tar bort fläckar slipper du gnugga för att få bort dem. Oftast är det bara att spraya rengöringsmedel på ytan och torka av, så är allt borta sedan. Svåra fläckar försvinner efter lätt gnuggande. Ett annat städmaterial som har med torka att göra är moppen. Rengöringsmedlet för golv i kombination med moppens trasbotten och det långa skaftet skonar både rygg och armar från överansträngning.