Självkänslan sitter i det nya barnmodet

Att ge sina barn rätt kläder till våren är inte alltid det lättaste. Barnmodet ändras ständigt och frågan man som förälder ofta ställer sig i butiken är om kläderna ska vara snygga eller praktiska. Ofta är det svårt att hitta exklusiva barnkläder som passar såväl till lek som vid födelsedagsfiranden.

Barn behöver kläder som har bra kvalité och inte går sönder efter bara ett par dagar på dagis. Eller efter en kväll på cirkus, en förmiddag på Skansen eller efter en hotellfrukost. Det kan därför vara värt att satsa några hundralappar extra på exklusiva barnkläder som garanterar att mössan, jackan eller vanten tillverkats för att hålla. Billiga kläder går snabbt sönder och måste slängas efter att de använts bara ett par gånger. Exklusiva barnkläder däremot kostar lite mer, men är en investering som barnet kan ha tills kläderna blivit för små. Även om barn växer snabbt är det klokt att klä dem snyggt under alla dess olika storlekar. Barn behöver känna sig trygga. Kläder är en viktig del i barns självförtroende och deras självkänsla byggs bland annat på hur de betraktas på dagis, fritids och i skolan. Det som föräldrar kan göra, är att se till att barnet inte sticker ut, men samtidigt får en aning gnista i klädstilen. Klassiskt men med en modern touch.

Att barnen ska vara snyggt klädda är för många en självklarhet, men att hitta de rätta kläderna är en klurig djungel. Barnmodet börjar nu gå mot vår och det som kommer finnas i butikerna är allt från praktiska galonbyxor till stiliga skjortor och rosa klänningar. Butikerna kommer sälja exklusiva barnkläder med kända märken som Chanel, Dolce & Gabbana och Prada. Det finns något för alla föräldrar, oavsett smak och stil. Du som förälder måste själv nischa ditt barn genom att välja ut de exklusiva barnkläder som passar just honom eller henne bäst.

Det viktigaste är att barnet får ha sin egen stil och inte har samma plagg som sina kompisar. Antingen väljer du som föräldern ett märke och håller dig till det eller så blandar du olika kollektioner. Det går utmärkt att variera och skapa nya stilar för att verka modemedveten. Att hämta barnen på dagis kan vara en plåga om man märker att ens ungar är de sämst klädda. Det kan också vara bästa stunden på dagen, om man ser exklusiva kläder på sina barn, som gör de ännu finare än de redan är.